Van der Voort dankzij standje van zijn vrouw naar kwartfinale in Minehead: 'Ik speelde een heel stuk beter'

Vincent van der Voort plaatste zich zaterdag voor de eerste keer sinds 2014 voor de kwartfinales op de Players Championship Finals in Minehead.

In de eerste partij van de middag rekende Fast Vinnie af met Andy Boulton (6-5), waarna Van der Voort pas in de laatste wedstrijd van de avond moest aantreden tegen Danny Noppert. Zijn landgenoot werd met 10-7 verslagen.

De Noord-Hollander vond de planning van de twee wedstrijden niet ideaal. ''Het was lastig, zonder meer. Er zat namelijk enorm veel tijd tussen de twee wedstrijden en dan moet je jezelf opnieuw gaan voorbereiden. Maar wanneer je wint, is het geen probleem'', reageerde Van der Voort na afloop tegen Online Darts.

Van der Voort nam met zijn zege op Noppert revanche voor een recente nederlaag tegen The Freeze. ''Danny is een hele goede speler. Hij versloeg me onlangs op de World Grand Prix, met 3-0 (in sets, red.) ook nog. Ik wist dat ik wat anders moest doen en dat heb ik gedaan.''

Met gemiddeldes van 97.57 en 98.56 maakte de voormalig UK Open-finalist een veel betere indruk dan vrijdag, toen hij een zwaarbevochten zege op Jelle Klaasen boekte. ''Ik was er met mijn hoofd toen niet bij en ik had zeker kunnen verliezen. Maar mijn vrouw ... Ze heeft mij gestraft'', grapte de darter uit Purmerend, zonder verder in details te treden. ''Maar ik wist mezelf te herpakken, speelde een stuk beter en ik sta nu in de kwartfinales.''

Bij de laatste acht wacht een duel met Jonny Clayton. De winnaar van deze partij speelt in de halve eindstrijd tegen Michael van Gerwen of Peter Wright.

''Ik bekijk het wedstrijd voor wedstrijd'', stelt Van der Voort, zonder op de zaken vooruit te willen lopen. ''Als je naar het complete plaatje kijkt, lijkt het alsof ik een hele grote berg als de Mount Everest moet beklimmen. Maar wanneer je het wedstrijd voor wedstrijd bekijkt, dan zit ik wel goed.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties