Van der Voort met zege op Noppert naar laatste acht in Minehead, Price uitgeschakeld door Dolan

Vincent van der Voort is ten koste van landgenoot Danny Noppert doorgedrongen tot de laatste acht op de Players Championship Finals in Minehead.

Van der Voort speelde vooral sterk op de dubbels, met een finishpercentage van 52.6 procent. Vanaf 2-2 sloeg Fast Vinnie een gaatje door twee 15-darters en een 14-darter te gooien voor 5-2. Vervolgens ging hij met een 7-3 voorsprong de pauze in.

Na de onderbreking maakte Noppert het nog even spannend door terug te keren tot 7-6 en 8-7. Van der Voort liet de Fries echter niet dichterbij komen en wierp een 13-darter en een 15-darter voor een plek in de kwartfinales.

Brendan Dolan zorgde op het hoofdpodium voor een daverende verrassing door wereldkampioen Gerwyn Price uit te schakelen. Price kwam in de beginfase 3-1 voor, maar liet kansen liggen om de voorsprong uit te breiden. Dolan won drie legs op rij en gaf zijn break vervolgens niet meer uit handen, waardoor de winst met 10-8 naar de Noord-Ier ging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties