Van Gerwen rekent af met Anderson en treft andere Schot in kwartfinale

Michael van Gerwen heeft zich voor het zevende opeenvolgende jaar geplaatst voor de kwartfinales op de Players Championship Finals. Bij de laatste zestien werd Gary Anderson aan de kant geschoven.

Anderson miste in de eerste drie legs acht pijlen op de dubbels, waardoor Van Gerwen meteen een ruime 3-0 voorsprong te pakken had. Met een 13-darter werd het 4-0, waarna Anderson via dubbel 4 zijn eerste leg pakte. De marge van twee breaks bleef lang in stand, tot Anderson van 8-4 terugkwam tot 8-6. De Schot kreeg vervolgens vijf kansen om 8-7 te maken, maar miste al zijn kansen op tops. Dat bleek de nekkenbreker voor The Flying Scotsman, want Van Gerwen won vervolgens met 10-6. De 32-jarige Vlijmenaar speelt zondagmiddag bij de laatste acht tegen Peter Wright.

Daryl Gurney boekte op de tweede baan een mooie 10-7 overwinning op James Wade. De Noord-Ier, in 2018 winnaar van dit toernooi, treft Ryan Searle in de kwartfinales.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties