Van der Voort in grandioze Nederlandse thriller naar derde ronde WK Darts

Vincent van der Voort heeft met een zwaarbevochten zege op landgenoot Ron Meulenkamp de derde ronde op het WK Darts bereikt. Fast Vinnie boog een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Meulenkamp schoot ijzersterk uit de startblokken. De Flevolander miste nagenoeg niets en wierp onder meer 71, 83 68 en 144 uit. Van der Voort was - zeker in de tweede set - scorend beter, maar kon zijn kleine kansjes niet verzilveren.

Set drie ging wel naar Van der Voort, nadat Meulenkamp er in de vierde leg niet in slaagde binnen achttien pijlen te finishen. Die leg ging met een 13-darter naar Van der Voort, die daarna met een 25 check-out de set binnenhaalde.

De Noord-Hollander zette Meulenkamp vervolgens meteen onder druk in de vierde set, maar miste in eerste instantie zes breakkansen. Meulenkamp kon daar niet van profiteren waardoor deze leg via dubbel 5 alsnog naar Van der Voort ging. The Dutch Destroyer gooide vervolgens 50 en 68 uit en dwong een beslissende set af.

Zenuwslopende vijfde set

In de vijfde set kreeg Meulenkamp meteen een breakkans op de bull, maar deze kans werd niet benut. Van der Voort wierp 57 uit en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong.

Meulenkamp was in de daaropvolgende leg niet binnen vijftien pijlen uit, maar Van der Voort verzuimde daar gebruik van te maken. The Bomb raakte dubbel 2 voor 1-1 en startte met een 180-score in de leg van zijn landgenoot. Van der Voort was die leg met een 59-score begonnen maar kwam scorend langszij met scores van 137 en 180. De 45-jarige darter uit Purmerend stond na twaalf pijlen op dubbel 10 en pakte de leg via dubbel 10.

Van der Voort had nog één leg nodig voor de winst, maar Meulenkamp mocht de vierde leg beginnen. De Almeerder bleef in de wedstrijd via dubbel 8 en dwong daarmee een allerlaatste leg af. Die mocht Van der Voort beginnen en de voormalig UK Open-finalist benutte dit voordeel met een 14-darter voor de wedstrijd.

De volgende tegenstander van Van der Voort is nog niet bekend. Hij treft na de Kerst de winnaar uit duel tussen Nathan Aspinall en Scott Waites in de derde ronde.

Speelschema PDC WK Darts 2021

Zondag 20 december

Middagsessie (vanaf 13:00 uur)

Derk Telnekes (87.15) 2-3 (87.33) Nick Kenny (R1, 3-2, 0-3, 3-2, 0-3, 0-3)

Jason Lowe (86.72) 3-1 (80.56) Dmitriy Gorbunov (R1, 3-0, 3-1, 2-3, 3-2)

Maik Kuivenhoven (81.00) 0-3 (87.69) Matthew Edgar (R1, 0-3, 1-3, 0-3)

Vincent van der Voort (95.49) 3-2 (93.76) Ron Meulenkamp (R2, 1-3, 1-3, 3-1, 3-0, 3-2)