Van der Voort met sterke wedstrijd langs Schindler op Czech Darts Open

Vincent van der Voort heeft zich ten koste van Martin Schindler geplaatst voor de laatste zestien op de Czech Darts Open. Na een aantrekkelijk duel won 'Fast Vinnie' mede dankzij een gemiddelde van bijna 100 nipt met 6-5.

Dankzij een twee 14-darters en een 97 finish kwam Van der Voort aan het begin van de wedstrijd op een 3-1 voorsprong. De Duitser brak echter terug in de vijfde leg via dubbel 5 en vervolgens werd de stand gelijk getrokken door een 96 check-out.

Toch kwam Van der Voort opnieuw op een break voorsprong na een 13-darter in de achtste leg voor 5-3. In de negende leg liet hij keurig tops over na twaalf pijlen, maar door een 121 finish van Schindler kwam de Duitse darter toch nog terug in de wedstrijd, helemaal nadat Schindler dubbel 8 raakte voor 5-5. Van der Voort hield echter zijn hoofd koel in de beslissende leg en pakte de winst door zelf een 121 check-out te gooien. De Noord-Hollander speelt zondagmiddag bij de laatste zestien tegen Gerwyn Price of Adrian Lewis.

Adam Gawlas zorgde voor vreugde bij het Tsjechische publiek door met een 6-4 overwinning op Damon Heta de derde ronde te halen. De Tsjech speelt in de volgende partij tegen de winnaar uit de ontmoeting tussen Ryan Searle en Ritchie Edhouse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties