Van der Voort tempert verwachtingen rond Sherrock: 'Ik zie haar of een andere vrouw niet zo snel een TV-toernooi winnen'

Fallon Sherrock zorgde vorige week voor sensatie op de Grand Slam of Darts door de kwartfinales te bereiken. Collega-profdarter Vincent van der Voort denkt niet dat ze nu plots een kanshebber is voor het komende WK.

Van der Voort zocht bij Sportnieuws.nl naar een verklaring waarom het zo lang geduurd heeft voor een vrouw zo ver reikte op een tv-toernooi. "Omdat vrouwen altijd tegen elkaar hebben gespeeld, zijn ze misschien nooit echt uitgedaagd. Het gekke is dat Fallon heel veel toernooien op de Challenge Tour heeft gegooid. Dat is het een na hoogste niveau. Daar lukt het haar maar niet om te winnen. Ze heeft eigenlijk nog helemaal niets laten zien. Op het podium lukt het plotseling wel. Dat ligt haar gewoon heel erg goed. Heel bijzonder, want het is een verlegen vrouwtje. Je krijgt niet zo goed hoogte van haar. Ze kan wel heel goed darten. Dat is wel gebleken. Ze maakte het Peter Wright flink lastig."

Tour Card

Binnen enkele weken staat het PDC-WK op het programma. "Ik zie haar of een andere vrouw niet zo snel een televisietoernooi winnen", zegt Van der Voort. "Daarvoor moet het niveau toch echt nog een stuk omhoog. Dan zullen ze een Tour Card moeten krijgen zodat ze week in week uit tegen de beste spelers van de wereld kunnen spelen. Ik geloof niet dat ze nu even in een keer het WK zal winnen."

Hoe schat van der Voort het niveau bij de dames in? "Op dit moment steken Sherrock en Lisa Ashton er echt wel bovenuit. Daarna valt er een gat. Of het ooit 50/50 zal worden tussen de mannen en vrouwen? Dat zie ik voorlopig niet gebeuren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties