Van der Voort worstelde met motivatieproblemen na WK-uitsluiting: 'Getwijfeld of het nog wel zin had om door te gaan'

Vincent van der Voort moest begin dit jaar het PDC-WK verlaten na een positieve coronatest. De commentaar van Barry Hearn daarop kon hij echter totaal niet waarderen.

"Ik kon het niet geloven toen ik positief had getest, ik had immers totaal geen symptomen", zegt Van der Voort tegen Online Darts. "Maar je bent al zo vaak weg van je familie en dan moet je op zo'n manier het toernooi verlaten, ik zag het echt even niet meer zitten."

PDC-president Barry Hearn zei vervolgens in een interview dat het Van der Voort's eigen schuld was. "Dat heeft er bij mij serieus ingehakt, hij had immers geen enkel idee waarover hij het had. Nadien heb ik geworsteld met motivatieproblemen en getwijfeld of het nog wel zin had om door te gaan."

Ambitie

Toch wil de 46-jarige Nederlander van geen opgeven weten. "Ik doe momenteel alles om beter te worden dan ik ooit was. Ik werk had aan mijn conditie en breng ook vele uren door aan het oefenbord. Ik kijk uit naar volgend jaar om er nog een keer volledig voor te gaan."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties