Van Dongen komt met ludieke inzamelingsactie na sneer Van Gerwen

Jules van Dongen speelde afgelopen weekend tegen Michael van Gerwen tijdens de US Darts Masters in New York. Die ontmoeting werd met 6-4 gewonnen door de Nederlander.

Van Gerwen vestigde daarna echter ook de aandacht op zich met uitlatingen over Van Dongen, die in Nederland geboren is maar in de Verenigde Staten woont. Zo stelde 'Mighty Mike' dat Van Dongen maar 20 procent heeft van het talent dat Van Gerwen bezit. Die opmerking kwam de 33-jarige Brabander op veel kritiek op social media te staan.

Van Dongen kwam echter met een ludieke reactie. Hij gaat het shirt dat 'The Dutch Dragon' droeg in zijn duel tegen Van Gerwen veilen voor het goede doel. Daarvan gaat 20 procent, als knipoog naar de opmerking van Van Gerwen, naar Make-A-Wish Nederland, een stichting waarvoor Van Gerwen zich ook geregeld inzet. De overige 80 procent gaat naar MSA Coalition, een organisatie die probeert mensen met Parkinson een beter leven te geven.

Bieden op het shirt kan via deze link. De veiling sluit op zondagavond om 21:05 uur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties