Van Duijvenbode barbecuend richting debuut op World Grand Prix

Na een stop van bijna vier maanden mocht Dirk van Duijvenbode in juli weer naar Engeland om enkele PDC-rankingtoernooien te spelen.

In Milton Keynes vonden de PDC Summer Series plaats. Dit evenement bestond uit vijf opeenvolgende Players Championship-toernooien. Van Duijvenbode kwam hierbij viermaal door de eerste ronde door en haalde één keer de laatste zestien, waarin hij verloor van Nathan Aspinall.

Terugblikkend op de PDC Summer Series, heersen er dubbele gevoelens bij Van Duijvenbode. Het doel was gehaald, maar volgens hem was er een beter resultaat mogelijk.

''Ik had mezelf ten doel gesteld om drieduizend pond prijzengeld te winnen om niet achter te lopen bij de diverse rankingen. Dat was gelukt met 3500 pond. Maar terugkijkend daarop had ik niet het gevoel - op één dag na - dat mijn tegenstander (waarvan ik verloor, red.) één keer beter was dan mij. Misschien toch een beetje wedstrijdritme dat ik dan miste'', vertelt de Nederlandse publieksfavoriet in een interview met Dartsnieuws.

Van Duijvenbode barbecuend richting debuut op World Grand Prix
Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Het gewonnen prijzengeld werd bijgeteld op de kwalificatieranking voor de World Grand Prix. Momenteel staat The Titan er goed voor om in oktober zijn debuut te maken op dit toernooi. Plaatsing voor de World Grand Prix is inmiddels een doelstelling geworden voor Van Duijvenbode.

''Omdat ik nu wel heel dichtbij (kwalificatie, red.) sta. Alleen met de huidige toernooien en deadline heb ik het niet in eigen hand. De deadline ligt nu na het tweede Euro Tour-toernooi (4-6 september) en daar heb ik mij niet voor geplaatst. Ik doe wel aan de derde Euro Tour (11-13 september) mee, maar die is een week later.''

Maar ook over de deadline is nog onduidelijkheid, zeker ook omdat nog niet zeker is welke toernooien wel of niet doorgaan. ''Misschien gaat er een Euro Tour-toernooi niet door en plannen ze weer een soort Summer Series in. Dan schuift de deadline weer misschien op. Dat is een beetje afwachten'', aldus Van Duijvenbode, die hoopt op een eerste deelname aan het dubbel-in dubbel-uit toernooi in Dublin.

Vakantiemaand

In augustus staan er geen toernooien gepland voor de Zuid-Hollander. Van Duijvenbode gaat zich echter niet vervelen in deze vakantiemaand. ''Ik vermaak me wel hoor. Met m'n vriendin, af en toe barbecue aan. We wonen dichtbij het strand, dus daar zou ik zo heen kunnen gaan.''

De barbecue zal naar verwachting overuren draaien in de komende weken. ''Ik doe het wel minimaal één keer per week. Vorige week heb ik nog met Vincent van der Meer en Jeffrey de Zwaan gebarbecued. Waarschijnlijk gaan we met een groep van de Nederlandse PDC Tour Card-houders ook een keertje barbecueën. Dus dat is ook wel leuk. Of daarbij de anderhalvemeterregel in acht wordt genomen? Uiteraard'', zo besloot The Titan.

Van Duijvenbode barbecuend richting debuut op World Grand Prix
Foto: PDC Europe
Lees meer over:
PDC interview

Plaats reactie

666

0 reacties