Van Duijvenbode blij met aandacht voor aubergines: 'Vroeger werd het enkel gebruikt als emoji voor andere doeleinden'

Dankzij Dirk van Duijvenbode is de aubergine de laatste tijd bijzonder populair geworden. De Nederlander heeft onlangs zelfs een doosje geveild voor het goede doel.

Van Duijvenbode is na zijn kwartfinaleplaats op het voorbije WK alweer even aan de slag in de auberginekwekerij waar hij al jarenlang werkt. "Vroeger werd de aubergine vaak gebruikt als emoji voor andere doeleinden maar door mij heeft de groente de laatste maanden toch veel aandacht gekregen. We hebben zelfs een doosje geveild voor Make-A-Wish en dat heeft, mede dankzij een bijdrage van Michael van Gerwen, 9000 euro opgebracht", aldus Van Duijvenbode bij de NOS.

De 28-jarige darter is op korte tijd een bekende Nederlander geworden, al merkt hij daar door de coronacrisis weinig van. "Er zijn momenteel amper sociale activiteiten. Ik word wel eens herkend bij de bakker of de slager maar dat valt eigenlijk best mee. Wel kreeg ik onlangs fanmail in de brievenbus. Er moest iemand naar eigen zeggen een stomme opdracht voor school doen maar hij had meer zin om mij een brief te schrijven. Dat vond ik wel grappig", besluit 'Aubergenius'.

Lees meer over:
PDC Dirk van Duijvenbode

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties