Zonneveld is ambitieus na heroveren Tour Card: 'Wil dit jaar via de ranking het WK halen'

Niels Zonneveld raakte na afloop van vorig seizoen zijn PDC Tour Card kwijt. Op de Europese Q-School heeft hij die echter meteen weer heroverd.

Zonneveld plaatste zich voor het afgelopen WK via een internationaal kwalificatietoernooi. "Mijn doel voor dit jaar is via de ranking het WK te halen", aldus de 22-jarige Nederlander bij AD.nl.

Op Q-School zag Zonneveld ook zijn landgenoot Raymond van Barneveld aan het werk. "Van Raymond gaan we nog wel dingen zien, hij is nog beter dan verwacht. Niet alleen qua spel, ook hoe hij erin staat. Ik heb in Duitsland veel met hem gepraat en ben met hem opgeschoten. Hij kwam positief en gemotiveerd over. Hij had geen enkele keer dagwinst en had dus ook wat partijen verloren, maar hij ging er goed mee om. De druk op zijn schouders was ongelooflijk hoog, dat hij toch een Tour Card pakte na een jaar niet gespeeld te hebben is heel erg knap.”

Naast Zonneveld en Van Barneveld veroverde ook Geert Nentjes een Tour Card. "Er zat nu niet veel tussen ons, maar Geert Nentjes en ik hebben vorig jaar veel gegooid. Raymond niet, maar hij is de betere darter. Hij heeft bakken vol ervaring, vijf wereldtitels. Iedereen ziet hem straks ook graag weer op tv, Raymond heeft ongelooflijk veel fans in Nederland en ook daarbuiten.”

Lees meer over:
PDC Niels Zonneveld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties