Van Duijvenbode is ambitieus: 'Elk toernooi wil ik minimaal de kwartfinales halen'

Dirk van Duijvenbode heeft zich op het Dutch Darts Championship geplaatst voor de laatste zestien. Aubergenius versloeg in de tweede ronde de Noord-Ier Mickey Mansell met 6-4.

"Het is een combinatie van blijdschap en opluchting", opent Van Duijvenbode tegenover TOTO Dart Kings. "Je wil immers zeker niet voor eigen publiek je eerste wedstrijd verliezen. Hij bleef lang aanklampen en zo werd ik naar het einde toe toch wat nerveus, omdat je heel graag wil winnen. Zeker omdat er veel vrienden en familie in de zaal zaten."

Kwartfinales

Van Duijvenbode staat inmiddels in de top-zestien van de wereldranglijst. "Elk toernooi wil ik minimaal de kwartfinales halen. Ik ben echter nog niet zo goed als een Michael van Gerwen, dat ik kan zeggen dat ik elk toernooi wil winnen."

Bij de laatste zestien treft Van Duijvenbode de Engelsman Dave Chisnall. "Het verkeert de laatste tijd niet in topvorm, maar toch wordt het een pittig duel. Al vind ik wel dat ik de betere speler ben."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties