Van Duijvenbode is realistisch: 'Kan topspeler worden maar dan moet het wisselvallige eruit'

Dirk van Duijvenbode brak in 2020 volledig door met een finaleplaats op de World Grand Prix en kwartfinales op de European Championship, Players Championship Finals en het WK. De Nederlander hoop dit jaar zijn uitstekende ontwikkeling te kunnen bevestigen.

Van Duijvenbode is door zijn goede prestaties inmiddels opgeklommen naar de 32e plaats op de wereldranglijst. "Uiteraard wil ik die prestaties graag nog verbeteren, maar je moet wel realistisch zijn, zoiets lukt waarschijnlijk niet elk jaar. Mijn voornaamste doel dit jaar is om me te plaatsen voor de World Matchplay. Ik heb al veel mensen horen vertellen over de prachtige locatie (Winter Gardens in Blackpool, red.), het zou leuk zijn om dat eens te mogen meemaken", aldus van Duijvenbode bij Online Darts.

De 28-jarige Nederlander versloeg afgelopen jaar diverse topspelers. "Ik denk dat ik zelf ook het spel heb om een top-4 speler te worden maar momenteel laat ik dat nog onvoldoende zien en ben ik dat dus zeker nog niet waard. Daarvoor moet ik nog veel meer een constant niveau halen, nu is het nog te veel met hoogtes en laagtes."

Lees meer over:
PDC Dirk van Duijvenbode

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties