Van Duijvenbode mist deelname aan EK na snelle exit op Gibraltar Darts Trophy

Dirk van Duijvenbode ontbreekt in oktober op het EK Darts. De Westlander moest zaterdag zijn tweede ronde op de Gibraltar Darts Trophy winnen om zich te kwalificeren voor de European Championship, maar hij verloor met 6-5 van Ted Evetts.

Van Duijvenbode kwam tot tweemaal toe op een break achterstand tegen Evetts. Eerst in de tweede leg, die hij vervolgens meteen repareerde met een 14-darter.

In de achtste leg werd Van Duijvenbode opnieuw gebroken, maar met een 121 finish in de tiende leg maakte hij weer gelijk. Tussendoor gooide Aubergenius nog een knappe 160 finish. Een elfde leg moest een beslissing forceren en Van Duijvenbode wist in die leg slechts twee triples te gooien in vijf beurten. Evetts profiteerde en gooide 60 in twee pijlen uit voor een plek bij de laatste zestien in Gibraltar.

Ook Brendan Dolan schaarde zich bij de laatste zestien. De Noord-Ier was in een eenzijdige wedstrijd met 6-1 te sterk voor Mervyn King.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties