Van Duijvenbode niet verrast door topvorm Noppert: 'Zeker dat zijn niveau op podium omhoog gaat als dit dartbord blijft'

Danny Noppert kan vrijdagavond in de voetsporen treden van Dirk van Duijvenbode, die vorig jaar de dartswereld verbaasde door de finale te halen op de World Grand Prix.

Na zeges op Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Ian White staat Noppert bij de laatste vier. De Fries speelt vrijdag tegen Jonny Clayton om een plek in de finale. Van Duijvenbode is niet verrast door de topprestaties van Noppert.

''Danny gaat dit jaar gekke dingen doen, zei ik deze week tegen mijn collega'', vertelt Aubergenius in gesprek met Sportnieuws.nl. Van Duijvenbode deed deze voorspelling omdat er sinds afgelopen week op nieuwe dartborden wordt gespeeld tijdens de grote toernooien van de PDC.

''Danny had op het podium altijd problemen dat zijn pijlen gingen hangen. Danny heeft pijlen met een lange punt, waardoor de pijl in een hard bord gaat hangen en hij de andere pijl er niet tegenaan kan gooien. Dus moest hij élke pijl opnieuw richten."

"Je ziet op dit toernooi – er zijn nieuwe borden, van Unicorn, die zijn iets zachter – dat Danny’s pijlen niet gaan hangen. Dus het spelletje dat hij op de vloer speelt, kan hij hier ook spelen. Let nu maar op: als die pijlen normaal staan, doet hij het hartstikke goed. Ik ben er vrij zeker van dat zijn niveau op het podium omhoog zal gaan als dit bord blijft."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties