Voorbeschouwing halve finales World Grand Prix met Noppert-Clayton en Price-Bunting

Vorig jaar haalde Dirk van Duijvenbode tot ieders verbazing de finale op de World Grand Prix, wat zijn grote doorbraak betekende. Vrijdagavond kan zijn landgenoot Danny Noppert in de voetsporen treden van Aubergenius.

Noppert heeft tot dusver een fantastisch toernooi achter de rug. Na zijn geruchtmakende 2-0 overwinning op Michael van Gerwen, bond de Fries ook Vincent van der Voort (3-0) en Ian White (3-1) aan de zegekar. Tegen White wierp hij voor de derde keer op rij een gemiddelde van boven de negentig, wat op dit toernooi een heel hoog niveau is omdat de legs ook met een dubbel gestart moet worden.

Bij de laatste vier speelt The Freeze tegen regerend Premier League-kampioen Jonny Clayton, die eveneens drie uitstekende wedstrijden heeft gespeeld. Tegen Callan Rydz (2-0) en José de Sousa (3-1) wierp Clayton steeds een gemiddelde van 95. Zo hoog was het niet tegen Krzysztof Ratajski (91.44), maar de Welshman trok na een prima duel met 3-2 aan het langste eind.

Eerder dit jaar stonden Noppert en Clayton tegenover elkaar tijdens het derde Players Championship-toernooi van het seizoen. Dat duel werd met 6-4 gewonnen door de Nederlander.

Ook in de andere halve finale komt er een Welshman in actie, namelijk de titelverdediger Gerwyn Price. The Iceman kwam dit toernooi nog geen moment echt in de problemen en versloeg achtereenvolgens Michael Smith (2-0), Mervyn King (3-1) en Dave Chisnall (3-0).

Wellicht dat Stephen Bunting de verdedigend kampioen wel aan het wankelen kan brengen. Dat deed The Bullet namelijk wel tijdens het afgelopen WK Darts, toen de twee spelers eveneens in de halve eindstrijd tegenover elkaar stonden. Toen werd het uiteindelijk 6-4 in sets voor Price, die vervolgens ook de wereldtitel veroverde. Tussendoor troffen Bunting en Price elkaar nog tijdens een vloertoernooi en toen trok de Engelsman met 7-5 aan het langste eind. Dat toernooi werd overigens ook gewonnen door Bunting.

De twee halve finales worden gespeeld over een format van best of 7 sets. Zaterdagavond staat de finale op het programma.

Vrijdag 7 oktober (vanaf 20:00 uur)

Halve finale (Best of 7 sets)

Jonny Clayton v Danny Noppert

Gerwyn Price v Stephen Bunting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties