Van Duijvenbode onderuit tegen Williams op Hungarian Darts Trophy; De Decker stuurt Rock naar huis

Dirk van Duijvenbode is op de Hungarian Darts Trophy niet verder gekomen dan de tweede ronde. 'Aubergenius' moest na een bye in de eerste ronde in zijn openingspartij zijn meerdere erkennen in Scott Williams.

Van Duijvenbode miste in de tweede leg twee kansen om zijn eigen leg te houden en werd daarna gebroken door een 111 finish van Williams. De Engelsman bracht de stand daarna op 3-0 met een 15-darter. Van Duijvenbode kreeg in de vijfde leg vier kansen op een rebreak, maar kon deze niet verzilveren.

Williams raakte de dubbel 4 en kwam via dubbel 16 op 4-1. De zesde leg ging wel naar Van Duijvenbode, maar de Nederlander kon daarna niet profiteren van een slechte leg van Williams. 'Shaggy' nam een 5-2 voorsprong door 56 uit te gooien en zegevierde uiteindelijk met 6-3 tegen de nummer vier van de plaatsingslijst.

Mike de Decker en Luke Woodhouse zorgden zaterdagmiddag ook allebei voor een verrassing op de Hungarian Darts Trophy. Ze wisten allebei een geplaatste speler uit te schakelen bij de laatste 32.

De Decker was duidelijk een maatje te groot voor regerend jeugdwereldkampioen Josh Rock. Met een gemiddelde van bijna 95 en een finishpercentage van 60 procent won De Decker met 6-1 van de Noord-Ier.

Woodhouse bezorgde oud-wereldkampioen Rob Cross een nederlaag. Na een 1-1 tussenstand nam Woodhouse een break voorsprong door 72 en 64 uit te gooien. Die break hield 'The Shed' vast en met een 13-darter in de negende leg zette Woodhouse een 6-3 uitslag op het scorebord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties