Van Gerwen baalt stevig van mislopen finale op Grand Slam: 'Het was een klotewedstrijd'

Michael van Gerwen was zeer teleurgesteld in zichzelf na zijn verlies tegen Gary Anderson in de halve finales van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. De 29-jarige Brabander verloor met 16-12 van 'The Flying Scotsman'.

"Ik gooide gewoon een klotewedstrijd. Laten we eerlijk zijn. Ik stond me gruwelijk aan mezelf te ergeren", sprak Van Gerwen geërgerd in gesprek met RTL7.

"Het is extra vervelend omdat Anderson nou ook weer niet zó goed was. Hij was oké. Hij deed de juiste dingen op de juiste momenten. Daar kon ik niet op antwoorden. Ik miste te veel dubbels hier en daar. Dat mag ik mezelf kwalijk nemen."

Even leek het er op dat de nummer één van de wereld zijn vorm had teruggevonden. Via twee sterke legs kwam Van Gerwen terug van 11-8 tot 11-11. Daarna faalde 'MvG' opnieuw, toen hij vijf pijlen op de dubbels miste op 11-12. Vervolgens was Anderson gevlogen en won de Schot met 16-12.

"Als ik er wel 12-12 van had gemaakt, dan had ik het nog wel willen zien. Ik mag op dat moment gewoon niet missen en vooral niet tegen Gary", aldus de Vlijmenaar. "Het was gewoon niet goed genoeg. Scorend kan ik veel beter dan ik vandaag heb laten zien. Daar moet ik aan werken en zorgen dat het de volgende keer beter is."

Lees meer over:
PDC

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties