Price stunt tegen Anderson en wint Grand Slam of Darts

Gerwyn Price heeft de Grand Slam of Darts 2018 gewonnen. In de finale in het Engelse Wolverhampton wist hij Gary Anderson met 13-16 te verslaan. Het is voor The Iceman de eerste keer dat hij het toernooi op zijn naam weet te schrijven.

Het toernooi laat ieder jaar een mix zien tussen de beste spelers van zowel de PDC als de BDO. Zoals eigenlijk altijd waren het dit jaar opnieuw de PDC-spelers die hoge ogen gooiden. Dit jaar reikten Anderson en Price dus tot de finale. De Schot was op voorhand de favoriet, maar Price pakte in het laatste deel van de wedstrijd de winst.

Na een spannende wedstrijd leek Anderson lange tijd te gaan winnen, zeker ook gezien de 12-9 voorsprong. Het werd echter 12-11 en ook 13-11. Vanaf dat moment pakte Anderson geen leg meer, terwijl Price er vijf op rij pakte. Dat had ongetwijfeld te maken met het feit dat Anderson gefrustreerd raakte na het uitbundige juichen van Price.

Price mag nu als eerste speler ooit de Eric Bristow Trophy in ontvangst nemen. De trofee is daarmee vernoemd naar de dartslegende, die begin dit jaar overleed. Bovendien stijgt Price van de elfde plek van de wereldranglijst naar de zesde plek.

Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld op de Grand Slam of Darts. Via deze link is nog meer informatie te vinden over dit toernooi.

Zondag 18 november
Halve finale
Gerwyn Price (97.06) 16-12 (98.08) Mensur Suljovic
Michael van Gerwen (99.05) 12-16 (102.97) Gary Anderson

Finale
Gary Anderson (97.01) 13-16 (96.46) Gerwyn Price

Lees meer over:
PDC Gerwyn Price

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties