Van Gerwen begint als topfavoriet aan World Grand Prix: "Ben mentaal gewoon een stuk sterker dan de rest"

Maandag gaat in Leicester de World Grand Prix van start. Michael van Gerwen begint als titelverdediger aan dit toernooi, nadat hij vorig jaar in de finale met 5-3 won van Nathan Aspinall.

Van Gerwen, die dit toernooi al zes keer wist te winnen, neemt het in zijn openingswedstrijd op tegen Josh Rock. "Dit is een speciaal toernooi, het enige waarbij we elke leg moeten beginnen met een dubbel. Ik hou ervan, met een hoog dubbelpercentage kan je hier het verschil maken", zegt Van Gerwen tegenover Boyle Sports.

"De eerste ronde is wel de moeilijkste, zeker omdat het zo'n kort format (naar twee winnende sets) is. In de volgende rondes heb je toch iets meer tijd om in je ritme te komen."

Van Gerwen schuift zichzelf nadrukkelijk naar voor als topfavoriet. "Natuurlijk, ik ben mentaal gewoon een stuk sterker dan de rest. Zeker op dit toernooi, waarbij het zo enorm belangrijk is dat je die dubbels gooit, zal dat het verschil maken. Schrijf dus maar op, ik ga dit toernooi winnen!"

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties