Van Gerwen bereikt als tweede speler ooit mijlpaal van 50 major-titels bij PDC

De eindzege van Michael van Gerwen op de World Series of Darts Finals in Amsterdam was de 50ste major-titel in de carrière van 'Mighty Mike'. De 34-jarige Nederlander is de tweede darter ooit die deze mijlpaal weet te behalen.

De absolute koploper wat betreft major-titels is uiteraard dartslegende Phil Taylor. De 16-voudig wereldkampioen heeft met 84 major-titels bij de PDC nog altijd een straatlengte voorsprong op Van Gerwen.

Van Gerwen deed er bijna elf jaar over om zijn vijftig major-titels te veroveren. Zijn eerste was de World Grand Prix in 2012. Het bleek het startpunt van een zeer succesvolle carrière.

Op het palmares van Van Gerwen prijken inmiddels drie wereldtitels, drie World Matchplay-titels, zeven Premier League-titels, vier European Championship-titels, drie Grand Slam-titels, zeven Players Championship Finals-titels, vijf Masters-titels, drie UK Open-titels, zes World Grand Prix-titels, een Champions League of Darts-titel, drie World Cup of Darts-titels en tot slot vijf World Series Finals-titels.

De nummers drie op de eeuwige lijst PDC major-titels zijn James Wade en Raymond van Barneveld met allebei elf major-titels. Gary Anderson, Peter Wright en Gerwyn Price staan alle drie op acht major-titels bij de PDC, terwijl Adrian Lewis er acht heeft. Jonny Clayton staat op zes, terwijl Rob Cross de top-10 afsluit met vier major-titels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties