Van Gerwen jaagt op nummer-één-positie op wereldranglijst: ''Ik wil graag weer bovenaan de ranking staan''

Michael van Gerwen was afgelopen weekend voor de vierde keer in 2023 de beste op een televisietoernooi. Na eindzeges tijdens de Premier League Darts, US Darts Masters en de Poland Darts Masters, was ditmaal de World Series of Darts Finals een prooi voor 'Mighty Mike'.

Van Gerwen had in de finale zijn makkelijkste wedstrijd van het toernooi. De Vlijmenaar boekte zwaarbevochten op William O'Connor (6-4), Dimitri van den Bergh (10-8) en Luke Humphries (11-10) om zich te plaatsen voor de finale. In de eindstrijd rekende hij af met Nathan Aspinall (11-4).

De 34-jarige Vlijmenaar kon tevreden terugkijken op zijn ongeslagen serie in de AFAS Live in Amsterdam. ''Het is goed voor je zelfvertrouwen om wedstrijden te winnen waarin je hebt moeten vechten voor de winst. Maar natuurlijk is er nog meer werk te doen'', zegt Van Gerwen in gesprek met de PDC.

''Ik speel nog niet mijn beste spel, maar ik win nog steeds toernooien. Dat geeft een goed gevoel. We weten allemaal waar ik vandaan kom. Ik heb veel tijd vrijaf genomen en ik probeer me nu terug te vechten. Ik probeer mijn zelfvertrouwen terug te krijgen, zodat ik later dit jaar kan vlammen op het WK Darts.''

De televisietoernooien die Van Gerwen dit seizoen wist te winnen, telden allemaal niet mee voor de wereldranglijst. Zijn laatste eindzege op een TV-rankingtoernooi dateert van november 2022, toen 'Mighty Mike' de Players Championship Finals op zijn naam schreef.

Om zijn volgende doel te bereiken, wil Van Gerwen graag snel een einde maken aan die serie. ''Het veroveren van de nummer-één-positie op de wereldranglijst is mijn grootste doel. Ik wil graag weer bovenaan de ranking staan. Het wordt lastig, maar ik weet dat ik ertoe in staat ben. Er breekt een belangrijke periode aan. Maar ik zal er klaar voor zijn, geloof me. Dit is slechts het begin'', zo beloofde Van Gerwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties