Van Gerwen met overtuigende zege op moegestreden Aspinall naar titel op World Series Finals

Michael van Gerwen heeft voor de vijfde keer in zijn carrière de World Series of Darts Finals op zijn naam geschreven. 'Mighty Mike' zegevierde in de finale met 11-4 tegen Nathan Aspinall.

Van Gerwen had in de finale zijn makkelijkste wedstrijd van het toernooi. De Vlijmenaar boekte zwaarbevochten op William O'Connor (6-4), Dimitri van den Bergh (10-8) en Luke Humphries (11-10) om zich te plaatsen voor de finale. Daarin was dus Aspinall de tegenstander. De Engelsman rekende af met Danny Noppert (6-3), Keegan Brown (10-5) en Peter Wright (11-9), maar maakte in de finale tegen Van Gerwen een energieloze indruk.

Al in de vierde leg had Van Gerwen een break te pakken via een 15-darter. Die break pakte Aspinall nog terug, maar een tweede break van Van Gerwen volgde in de zesde leg via een 14-darter. 'Mighty Mike' liep daarna via een 160 finish, 14-darter en 18-darter uit naar een 7-3 voorsprong.

Naar de onderbreking liep de achterstand verder op voor Aspinall. Van Gerwen maakte 10-3, alvorens Aspinall nog één leg op zijn conto mocht bijschrijven. Daar bleef het bij, want Van Gerwen gooide zich daarna met een 14-darter naar de titel in Amsterdam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties