Aspinall vol ongeloof na verloren finale tegen 'fenomenale' Van Gerwen: ''F*cking weirdo''

Volgens Nathan Aspinall werd zondagavond andermaal duidelijk dat Michael van Gerwen de beste darter ter wereld is. Van Gerwen versloeg 'The Asp' in de finale van de World Series of Darts Finals met 11-4.

Kort na de prijzenceremonie liep Aspinall vol ongeloof de perskamer in. ''He’s f*cking unreal, he’s a f*cking weirdo, is het niet?'', stamelde de Engelsman tegen de aanwezige Nederlandse journalisten.

Van Gerwen speelde met name een indrukwekkende finale tegen Luke Humphries. 'Mighty Mike' noteerde onder meer een negendarter en versloeg Humphries na een thriller met 11-10.

''Pfff, hij is me een speler”, zo vervolgde Aspinall zijn verhaal tegen onder andere De Telegraaf. ''De stalen zenuwen die hij heeft, zijn fenomenaal. Ik weet niet hoe hij dit doet en waar hij de energie vandaan haalt.''

De regerend World Matchplay-kampioen had daarna nog meer lofzang in petto voor Van Gerwen. ''Ik ben een vechter, ik geef nooit op, maar hij is voor mij absoluut de beste. Een wereldkampioen. Hij kan zo drie of vier wedstrijden op een dag op zo’n hoog niveau spelen. Hij speelde tegen mij niet eens op z’n best, maar dat was ook niet nodig.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties