Van Gerwen bereikt finale op German Darts Championship en treft Cross in eindstrijd

Michael van Gerwen is doorgedrongen tot de finale op de German Darts Championship. Na een thriller versloeg hij Dimitri van den Bergh in de halve eindstrijd met 7-6.

Van Gerwen was de betere in de beginfase, maar verzuimde om zijn 3-1 voorsprong verder uit te breiden. Dat leidde vervolgens tot de 3-3 na een 65 finish van Van den Bergh. Daarna kwam Van Gerwen met finishes van 68 en 100 opnieuw een break voor, maar wederom maakte The Dreammaker gelijk.

De Belg kwam daarna vervolgens zelf op voorsprong met een 14-darter voor 6-5. Van Gerwen dwong een beslissende leg af en kreeg in de dertiende leg als eerste de kans op de winst. Vanaf 114 werd de dubbel 18 gemist, waarna Van den Bergh drie kansen kreeg op zijn eerste Euro Tour-finale. Van den Bergh wist de dubbel 14 echter niet te raken, waarna Van Gerwen zijn tweede matchdart benutte op dubbel 18.

In de finale wacht voor Van Gerwen een ontmoeting met Rob Cross. De Engelsman ontdeed zich met 7-4 van Daryl Gurney, waardoor hij een vijfde kans krijgt om eindelijk zijn eerste Euro Tour-titel te bemachtigen. Drie van zijn vier voorgaande finales gingen verloren tegen uitgerekend Van Gerwen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties