Van Gerwen verovert eerste Euro Tour-titel in drie jaar tijd

Michael van Gerwen heeft eindelijk weer eens een Euro Tour-toernooi gewonnen. Mighty Mike schreef zondagavond de German Darts Championship op zijn naam door Rob Cross in de finale met 8-5 te verslaan.

In de periode van 2014 tot en met 2018 won Van Gerwen bijna 50 procent van alle Euro Tour-toernooien, maar nu moest de Nederlander sinds mei 2019 wachten op zijn 33ste Euro Tour-titel.

In de halve eindstrijd overleefde Van Gerwen nog drie matchdarts tegen Dimitri van den Bergh. Tegen Cross moest de Vlijmenaar zich terug knokken van een 4-1 achterstand. Dat deed hij op ijzersterke wijze met twee 12-darters en een 13-darter voor 4-4.

Omdat Cross de oneven legs mocht beginnen, moest Van Gerwen zijn Engelse opponent nog wel een keer breaken. Dat lukte in de elfde leg via dubbel 10. Daarna maakte Van Gerwen het direct af met een 11-darter en een 14-darter voor de eindzege in Hildesheim.

Door deze titel heeft Van Gerwen ook de derde plek op de wereldranglijst weer terug. De afgelopen week stond hij even op de vijfde plaats, nadat James Wade en Michael Smith hem na de UK Open hadden ingehaald. Peter Wright blijft de nummer één van de wereld, kort gevolgd door Gerwyn Price.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties