Van Gerwen boekt zwaarbevochten overwinning op Van den Bergh en bereikt halve finales op World Series Finals

Michael van Gerwen moest er hard voor knokken, maar heeft met een zwaarbevochten overwinning op Dimitri van den Bergh de halve finales van de World Series of Darts Finals bereikt. In de halve eindstrijd wacht een duel met Luke Humphries, die met 10-2 won van Rob Cross.

Van Gerwen werd vooral in de beginfase het vuur aan de schenen gelegd door Van den Bergh, die uitstekend aan de wedstrijd startte. De Belg wist vooral gemakkelijk de 180-scores te vinden en gooide na een 2-2 tussenstand twee 11-darters achter elkaar om 4-2 voor te komen. Een 14-darter bracht de stand even later op 5-3. Toch gingen beide spelers met een gelijke stand de pauze in, want Van Gerwen kwam via een 13-darter en een 12-darter terug tot 5-5.

Na de onderbreking verschoof het momentum steeds meer naar de Nederlander. Met een 13-darter in de elfde leg nam Van Gerwen de voorsprong over van zijn Belgische tegenstander en daarna brak hij 'The Dreammaker' met een 89 finish.

Van Gerwen wist die break daarna vast te houden met een 72 finish en een 12-darter. In de zeventiende leg kreeg 'Mighty Mike' al zijn eerste matchdarts, maar twee kansen op dubbel 3 werden niet benut. Daarna was het Van den Bergh die met zijn laatste pijl de dubbel 8 raakte en de achterstand terugbracht tot 9-8. Van Gerwen mocht de achttiende leg beginnen en besliste de wedstrijd vervolgens met een 12-darter, waardoor zijn gemiddelde eindigde op een verdienstelijke 103.91.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties