Van Gerwen en Noppert bereiken tweede ronde in Wigan

Michael van Gerwen en Danny Noppert hebben zich na de eerste serie wedstrijden bij het 27ste Players Championship-toernooien van het seizoen verzekerd van een plek bij de laatste 64.

Van Gerwen maakte zijn eerste opwachting na zijn verrassende nederlaag in de eerste ronde van de World Grand Prix tegen Daryl Gurney. 'Mighty Mike' spoelde dit verlies weg door Dylan Slevin te verslaan. Dankzij een 14-darter en drie 15-darters kwam Van Gerwen op een 4-1 voorsprong en uiteindelijk won de 35-jarige Vlijmenaar de partij met 6-4.

Volg Players Championship 27 via onze LIVE SCORE!

Danny Noppert wist na een sterke wedstrijd af te rekenen met Owen Roelofs, die zijn landgenoot lang goed kon bijblijven. De eerste negen legs van de partij gingen allemaal met de darts mee, alvorens Noppert de beslissende break plaatste en een 6-4 eindstand op het scorebord zette. 'The Freeze' noteerde hierbij een prima gemiddelde van 104.57.

Gian van Veen kende een teleurstellend resultaat bij Players Championship 27. De Nederlander, die maandag nog knap de finale van de PDC World Youth Championship haalde, verloor met 6-1 van William O'Connor.

Danny Jansen bood regerend wereldkampioen Luke Humphries goed tegenstand, maar ging met 6-4 onderuit tegen 'Cool Hand Luke'. Martijn Dragt moest na een beslissende leg zijn meerdere erkennen in Ryan Searle (6-5), terwijl Luke Littler met 6-2 te sterk was voor Jules van Dongen. Wesley Plaisier werd uitgeschakeld door Stephen Bunting, die met 6-1 aan het langste eind trok.

Naast Van Veen was Dave Chisnall de enige andere top-16 speler die in de eerste ronde werd uitgeschakeld. 'Chizzy' verloor na een beslissende leg met 6-5 van Madars Razma. Topspelers als Gerwyn Price, Rob Cross, Chris Dobey en Josh Rock plaatsten zich wel voor de tweede ronde van dit toernooi.

Bij elk Players Championship-toernooi wordt er een bedrag van 125.000 pond aan prijzengeld verdeeld. De winnaar van het evenement ontvangt een cheque van 15.000 pond.