Van Gerwen gaat voor geldbonus op WK Darts: 'Moeilijk, maar zeker niet onmogelijk'

Woensdag werd bekend dat de eerste speler die tijdens het komende WK Darts twee negendarters gooit, een mooie geldbonus van 50.000 pond opstrijkt. Michael van Gerwen was in het verleden al eens dichtbij het gooien van twee perfecte legs op een wereldkampioenschap.

Dat was tijdens het WK Darts van 2013, in zijn halve finale tegen James Wade. Van Gerwen wierp toen een negendarter, en miste in de daaropvolgende leg de dubbel 12 om twee perfecte legs op rij te gooien.

''Twee negendarters over het hele toernooi gooien is moeilijk, maar zeker niet onmogelijk'', zegt Van Gerwen in een reactie op de aankondiging over de geldbonus.

''Ik ga er alles aan doen om het te realiseren. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor een van de fans en voor het goede doel. Ik weet zeker dat het geld voor hen een enorm verschil kan maken.''

De 32-jarige Brabander heeft overigens wel tijdens een ander toernooi een keer twee negendarters in een wedstrijd gegooid. De drievoudig wereldkampioen leverde deze prestatie tijdens een UK Open-kwalificatietoernooi in 2017.

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro!! Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel!

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen WK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties