Van Gerwen gelijk exit op New South Wales Darts Masters, Van den Bergh gemakkelijk naar kwartfinales

Een week na het winnen van de Queensland Darts Masters is Michael van Gerwen vrijdagmiddag al in de eerste ronde van de New South Wales Darts Masters uitgeschakeld. 'Mighty Mike' verloor na een beslissende leg van Simon Whitlock, die nu de vijf laatste ontmoetingen met Van Gerwen allemaal heeft gewonnen.

Het World Series-toernooi in het Australische Wollongong is het tweede evenement van het drieluik in Australië en Nieuw-Zeeland. In de eerste ronde namen de acht PDC-afgevaardigden het op tegen acht Oceanische qualifiers. Van Gerwen trof met Whitlock dus één van de zwaarst mogelijke tegenstanders.

Het probleem voor Van Gerwen zat hem vooral in de eigen legs. Na de vierde leg wist de Nederlander geen enkele keer meer zijn eigen leg te houden, maar Whitlock deed dat lange tijd echter ook niet.

Van Gerwen kreeg in de tiende leg één matchdart, maar vanaf 120 miste hij tops voor de winst. Whitlock gooide daarna 88 uit om een beslissende leg af te dwingen. De Australiër wist de laatste leg vervolgens naar zich toe te trekken met een 15-darter.

Dimitri van den Bergh had weinig problemen met de Australische qualifier Raymond O'Donnell (6-3). Met zeer degelijk spel had de Belg al snel een 5-0 voorsprong te pakken, alvorens O'Donnell met een 14-darter nog wel op het scorebord wist te komen. De Australiër bemachtigde daarna nog twee legs, waarna Van den Bergh het alsnog afmaakte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties