Van Gerwen heeft aan één break voldoende tegen Ross Smith en bereikt laatste 16 op Hungarian Darts Trophy

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de derde ronde op de Hungarian Darts Trophy in Boedapest. 'Mighty Mike' ontdeed zich in de tweede ronde van European Championship-winnaar Ross Smith.

Van Gerwen startte sterk aan het duel en wist dankzij twee 14-darters een 3-0 voorsprong te pakken. Even later werd het 5-2 via een fraaie 121 finish voor een 12-darter. Maar het werd daarna toch nog spannend.

Een 11-darter van Ross Smith zorgde voor de 3-5 en daarna brak hij Van Gerwen met een 18-darter. De Engelsman mocht de tiende leg beginnen, maar hij was niet binnen vijf beurten uit. Van Gerwen deed dat wel met een 14-darter en trok daarmee de overwinning over de streep.

Naast Van Gerwen wist ook regerend wereldkampioen Michael Smith een plek te bemachtigen bij de laatste zestien van dit Euro Tour-toernooi. 'Bullyboy' verspeelde wel een 5-1 voorsprong tegen Jose de Sousa, maar uiteindelijk stond er een 6-4 eindstand op het scorebord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties