Van Gerwen laakt houding PDC vanwege koude temperaturen: ''Ze zullen het wel niet erkennen, maar het is wel de waarheid''

Michael van Gerwen heeft de vijfde speeldag in de Premier League gewonnen. 'Mighty Mike' versloeg in de finale Jonny Clayton met 6-3.

Voor Van Gerwen was het de tweede weekzege op rij. Hij staat nu aan de leiding in de stand van de Premier League, met zes punten voorsprong op nummer twee, Michael Smith. "Het belangrijkste vanavond was de overwinning, al kon het niveau hier en daar wel wat beter. Door deze overwinning trek ik met veel vertrouwen naar de UK Open", zegt Van Gerwen.

Over de omstandigheden in Exeter was de Nederlander minder te spreken. Meerdere spelers hadden last van de koude temperaturen en Van Gerwen legde de schuld bij de organisatie. ''De PDC heeft gewoon verzaakt. Ik kom hier om vier uur aan en iets voor zeven uur wordt er pas wat aan gedaan, dat is gewoon te laat. Het is hier ieder jaar hetzelfde, het is hier gewoon koud. Dat weet je en dan moet je daar iets aan doen. Ze (de PDC, red.) zullen het wel niet erkennen, maar het is wel de waarheid.”

UK Open

Die UK Open gaat vandaag van start. "Ik vertrek zo snel mogelijk naar Minehead, zodat ik nog de nodige rust kan nemen voor mij eerste wedstrijd. Ik ben erop gebrand om goed te presteren op deze eerste major van het jaar. Ik haal nog niet mijn beste niveau, maar zelfs zo kan ik van iedereen winnen, dat moet de tegenstand zorgen baren."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties