Usher wil veertien jaar na eerste deelname schitteren op UK Open: "Top 16 halen is mijn doel"

Graham Usher begint vanmiddag aan de tweede UK Open uit zijn carrière. Veertien jaar geleden verloor hij bij zijn eerste deelname van Glen Durrant.

Usher werkt naast het darten voltijds als NHS-medewerker (bij de Britse gezondheidsdienst). "Mijn collega's vragen me tegen wie ik speel, wanneer ik speel en of het op tv is. Ze zijn allemaal erg behulpzaam en enthousiast en willen komen kijken", zegt Usher tegenover Daily Star.

"De combinatie werk-darts is niet makkelijk, maar ik heb een geweldig team", vervolgt de 49-jarige Engelsman. "We zijn een klein team van ongeveer zeven personen. De managers zijn geweldig en iedereen steunt me en dat maakt een groot verschil. Als je weet dat je collega's en je familie achter je staan, is dat goed."

Tour Card

Usher veroverde begin dit jaar voor het eerst in zijn carrière een PDC Tour Card. "Ik was echt blij dat het eindelijk lukte. Ik had het al een aantal keer eerder geprobeerd, zonder succes. Maar deze keer veranderde ik mijn worp een beetje, speelde ik met meer vertrouwen en probeerde ik er meer van te genieten."

'The Gambler' kijkt tevreden terug op zijn eerste twee maanden op de Pro Tour. "Ik heb een paar goede overwinningen geboekt. Ik heb een paar topspelers verslagen en me gekwalificeerd voor de Euro Tour, wat een fantastische ervaring was in Duitsland. Ik geniet ervan, vooral van het spelen op een groot podium, wat gewoon fantastisch is. Ik dacht dat ik erg nerveus en overweldigd zou zijn, maar het publiek was geweldig, en ik kon spelen zonder zenuwen."

Usher neemt het vrijdagmiddag in de eerste ronde van de UK Open op tegen de Engelse kwalificatiespeler Noel Grant. "Ik heb nu veel ervaring en ik ga erheen met een positieve instelling en hoop dat ik ver geraakt. Er is geen reden waarom niet. Ik heb de loting bekeken en hoewel het nooit gemakkelijk is, ga ik ervan genieten. De laatste 16 halen zou mooi zijn, en afhankelijk van hoe de loting verloopt, omdat het een open loting is, weet je het nooit."

Lees meer over:
PDC UK Open Graham Usher

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties