Van Gerwen maakt in slechts negen minuten gehakt van Cullen met whitewash, Wattimena ook opnieuw naar de kwartfinales

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben zich in navolging van Danny Noppert geplaatst voor de kwartfinales op de German Darts Grand Prix. Van Gerwen en Wattimena komen maandagavond bij de laatste acht tegenover elkaar te staan.

Van Gerwen wist indruk te maken in zijn derde ronde tegen Joe Cullen. 'Mighty Mike' stond geen leg af en noteerde bovendien een gemiddelde van 102.48 en een finishpercentage van 75 procent.

De 34-jarige Vlijmenaar wierp in de eerste leg een 156 finish en brak Cullen daarna met een 12-darter. Daarna volgden een 17-darter en een 68 finish om de voorsprong te verdubbelen naar 4-0.

Een 80 finish in de vijfde leg zorgde ervoor dat de voorsprong werd uitgebreid naar 5-0. Van Gerwen startte daarna met scores van 119 en 134 aan de zesde leg en wist het karwei in slechts negen minuten met een 14-darter te klaren.

Wattimena haalde voor de tweede keer dit jaar de laatste acht op een Euro Tour-toernooi. 'The Machine Gun' wist een knappe 6-4 overwinning te boeken op Dave Chisnall, die in München als eerste geplaatst was.

De darter uit Westervoort wist op een 3-0 voorsprong te komen nadat Chisnall er niet in slaagde om zijn kansen in de tweede en derde leg te verzilveren. 'Chizzy' kwam daarna terug tot 3-2, maar via een 13-darter behield Wattimena de voorsprong en werd het 4-2.

Chisnall kwam daarna via twee 13-darters toch terug tot 4-4. Beide spelers hielden daarna hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. De leg-decider werd met een 15-darter gewonnen door Wattimena.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties