Nathan Aspinall en Martin Schindler plaatsten zich voor laatste acht op German Darts Grand Prix

Nathan Aspinall en Martin Schindler zijn de volgende twee namen die zich hebben gekwalificeerd voor de laatste acht op de German Darts Grand Prix. Maandagavond staan zij tegenover elkaar in de kwartfinales van dit Euro Tour-toernooi.

Aspinall wist in een sterke wedstrijd af te rekenen met Ross Smith. Met een 13-darter en een 14-darter wist 'The Asp' zijn Engelse landgenoot in de eerste drie legs al tweemaal te breaken. Daarna werd het 4-0 met een 14-darter. Uiteindelijk trok de voormalig UK Open-kampioen met 6-2 aan het langste eind met een gemiddelde van 102.78.

Schindler won voor eigen publiek van Chris Dobey. Het sleutelmoment in de wedstrijd was de zesde leg, waarin Schindler een 146 finish gooide terwijl Dobey op 40 stond te wachten om voor een rebreak te gooien. Het werd echter 4-2, waarna Schindler die break vasthield en een 6-4 zege boekte op 'Hollywood'.