Van Gerwen met overtuigende zege naar derde ronde in Sindelfingen; Van Barneveld onderuit tegen Smith

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de laatste 32 op de European Darts Grand Prix. De 34-jarige Vlijmenaar kende in de tweede ronde weinig problemen met Johan Engstrom.

Van Gerwen begon de wedstrijd met een 114 finish in de eerste leg en verdubbelde daarna de voorsprong met een 14-darter. Engstrom kwam daarna in de derde leg op het scorebord met een 16-darter. Van Gerwen bracht daarna de voorsprong op 3-1 via dubbel 1, alvorens het 4-1 werd met een fraaie 103 check-out.

Daarna wierp de drievoudig wereldkampioen een 11-darter voor een 5-1 voorsprong. Daarna sloot Van Gerwen de partij op knappe wijze af met een 112 finish. Van Gerwen dwong daarmee een wedstrijd af met Jonny Clayton, die in de tweede ronde won van Chris Dobey.

Raymond van Barneveld kon het in de tweede ronde niet bolwerken tegen oud-wereldkampioen Michael Smith. De Hagenaar, die zaterdag zijn 57ste verjaardag viert, kwam nog wel knap terug van een 2-5 achterstand tot 5-5. Smith had het voordeel dat hij de laatste leg mocht beginnen en dat voordeel benutte 'Bullyboy' met een fraaie 83 finish voor de winst.

Damon Heta en Martin Schindler wisten zich ook te plaatsen voor de laatste zestien op het Euro Tour-toernooi in Sindelfingen. Heta was met 6-2 te sterk voor Mickey Mansell, terwijl Cross een knappe zwaarbevochten 6-5 zege op Martin Schindler wist te boeken. Schindler had vorig weekend nog verrassend de International Darts Open op zijn naam geschreven.