Van Gerwen met zege op Cross naar laatste zestien op Gibraltar Darts Trophy

Michael van Gerwen heeft zich zonder veel problemen bij de laatste zestien geschaard op de Gibraltar Darts Trophy. In de tweede ronde was Mighty Mike met 6-2 te sterk voor Rob Cross.

Van Gerwen begon met een 112 finish en een 13-darter uitstekend aan de wedstrijd en had even later een 4-1 voorsprong te pakken. Het werd nog even spannend toen Cross bij een stand van 4-2 twee kansen kreeg op 4-3, maar de Engelsman miste beide mogelijkheden. Daarna kwam de Nederlander op één leg van de overwinning door de dubbel 20 met zijn derde pijl te gooien.

Cross sputterde daarna nog even tegen door de achtste leg te pakken, alvorens Van Gerwen in een keurige negende leg 92 overliet na negen pijlen. Deze finish wist de drievoudig wereldkampioen in twee pijlen uit te gooien, waardoor hij met een 11-darter zijn plek in de volgende ronde veiligstelde.

Zondagmiddag speelt Van Gerwen bij de laatste zestien van de Gibraltar Darts Trophy tegen landgenoot Danny Noppert. De Fries was in de tweede ronde met 6-2 te sterk voor Andreas Harrysson.

Van Gerwen's rivaal Gerwyn Price plaatste zich ook gemakkelijk voor de finaledag van dit Euro Tour-toernooi. De regerend wereldkampioen zegevierde met 6-1 tegen Florian Hempel.