Van Gerwen na negendarter en spectaculaire thriller naar finale op World Series Finals

Michael van Gerwen is na een zenuwslopende wedstrijd de eerste finalist op de World Series of Darts Finals. 'Mighty Mike' versloeg Luke Humphries na een spectaculaire wedstrijd met 11-10.

De toon werd al vroeg in de wedstrijd gezet. Van Gerwen brak Humphries meteen met een 11-darter en wierp daarna een negendarter in zijn eigen leg. Humphries bleef daarna echter in de buurt en ging 'maar' met een 3-2 achterstand de pauze in. Ook na de eerste onderbreking bleven beide mannen de triples gemakkelijk vinden.

Humphries gooide onder meer een 12-darter en een 161 finish, terwijl Van Gerwen dankzij een 13-darter en een 75 check-out een 6-4 voorsprong behield. Na de tweede pauze kwam Humphries echter sterk terug tot 6-6 via een 13-darter en een 15-darter.

De Engelsman kwam daarna voor het eerst op voorsprong via een 11-darter in de dertiende leg. Van Gerwen was daarna niet binnen vijf beurten uit, maar Humphries profiteerde niet en het werd 7-7. Humphries pakte wel de vijftiende leg, maar verprutste vier breakkansen in de zestiende leg. Van Gerwen ontsnapte en kwam via dubbel 8 op 8-8.

In de slotfase bleven beide mannen missen op de dubbels. Humphries miste er twee voor 9-8, maar Van Gerwen liet er ook twee liggen. Met moeite ging Humphries via dubbel 6 naar 9-8. Van Gerwen had daarna drie kansen nodig om 9-9 te maken. 'Mighty Mike' kreeg zelf drie breakkansen in de negentiende leg, maar ook die gingen mis. Via dubbel 8 kwam Humphries daarna op matchpoint: 10-9.

Door twee missers van Van Gerwen kreeg Humphries in de twintigste leg drie matchdarts, maar 'Cool Hand Luke' miste een volle hand. Van Gerwen dwong daarna via dubbel 8 een beslissende leg af, die begonnen mocht worden door zijn Engelse tegenstander.

Beide spelers openden met een 180-score en stonden na drie beurten onder de honderd. Humphries stond op 92, maar ging niet uit en zette weg op tops. Van Gerwen stond op 97 te wachten en greep deze laatste reddingsboei. Via triple 19, single 20 en dubbel 10 gooide Van Gerwen zich naar de eindstrijd van de World Series Finals.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties