Van Gerwen na vlammende start eenvoudig naar tweede ronde op EK Darts

Michael van Gerwen heeft op overtuigende wijze de tweede ronde gehaald op het EK Darts. De Vlijmenaar zegevierde met 6-2 tegen Boris Krcmar.

Van Gerwen, in het verleden viermaal winnaar op het EK, begon uitstekend aan het duel met een 11-darter, 12-darter en een 14-darter. Zijn gemiddelde lag op dat moment boven de 120, al wist Mighty Mike dat hoge niveau niet vast te houden.

Even later ging Van Gerwen met een 4-1 voorsprong de pauze in, waarna hij met een 94 finish op één leg van de overwinning wist te komen.

Krcmar pakte daarna zijn tweede leg met een 74 check-out, alvorens de Nederlander het duel besliste met een 84 finish. Zaterdagavond speelt Van Gerwen in de tweede ronde tegen James Wade.

Ryan Searle zorgde voor een verrassing in de eerste ronde. De Engelsman, die onlangs op de World Grand Prix ook al sterk speelde, was met 6-5 te sterk voor Michael Smith.

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen EK Darts

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties