Van Gerwen na zeer ruime voorsprong toch met veel moeite naar finale op EK Darts

Michael van Gerwen is ten koste van Nathan Aspinall doorgedrongen tot de eindstrijd op het EK Darts, waarin later op de avond Joe Cullen of Rob Cross wacht.

Van Gerwen leek bijzonder weinig energie te verspillen op weg naar de finale. Dankzij een 10-darter, 13-darter en twee 14-darters had de Nederlander een 7-1 voorsprong na acht legs.

Mighty Mike miste daarna in twee legs op rij dubbels om de voorsprong uit te breiden en zag Aspinall bij de tweede pauze terugkomen tot 7-3. Vervolgens kwam The Asp zelfs terug tot 7-6 en liet hij twee kansen onbenut om gelijk te maken.

Van Gerwen kwam op 8-6 met een 90 finish, maar in de achttiende leg werd het alsnog gelijk na een 80 check-out van Aspinall voor 9-9.

Beide spelers hielden daarna hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg moest komen. Van Gerwen mocht die leg beginnen en stond na negen darts al op 41. Die finish wist hij in twee darts uit te gooien, waardoor hij zijn plek in de finale bemachtigde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties