Van Gerwen na zevende Premier League-titel: "Mensen twijfelden aan me, en net dat motiveerde me"

Michael van Gerwen won donderdagavond voor de zevende keer in zijn carrière de Premier League Darts. In de finale versloeg hij Gerwyn Price met 11-5.

Van Gerwen geniet nog na van de zege. "Het voelt geweldig. Het zijn zestien zware weken geweest, maar als je dan zo goed presteert in de play-offs, geeft dat veel plezier. Ik heb op het juiste moment gepiekt en dat is precies wat je moet doen", zegt 'Mighty Mike' tegenover pdc.tv.

"Ik was een beetje de underdog. Gerwyn is in fantastische vorm. Michael Smith had drie van de laatste vier speeldagen gewonnen, dus mensen twijfelden aan me, en dat motiveerde me. Het belangrijkste is dat ik dit toernooi voor de zevende keer heb gewonnen, en daar ben ik heel blij mee."

Cijfers zijn slechts cijfers

"Ik ben nog altijd de beste speler ter wereld," lacht Van Gerwen. "Ik moest zo goed spelen, want we hebben allemaal gezien wat Gerwyn deed in de halve finale, dus ik wist dat ik iets speciaals moest produceren. Het is een geweldig gevoel om Phil Taylor's record te breken, maar voor mij zijn cijfers slechts cijfers. Het gaat nu om volgend jaar, dat ik mogelijk opnieuw kan winnen."

Want Van Gerwen wil nog meer. "Ik moet er nu voor zorgen dat ik mijn focus snel opnieuw krijg, want volgende week hebben we weer een belangrijk toernooi, en dat is de World Series in New York."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties