Speelschema zaterdagavond op European Darts Grand Prix met onder meer Van Barneveld, Price, Clayton en Van den Bergh

Nog acht namen moeten er ingevuld worden voor de laatste zestien op de European Darts Grand Prix. Op zaterdagavond staan de laatste acht duels uit de tweede ronde op het programma, waarbij enkele grote namen in actie gaan komen.

Meteen in de eerste partij van de avond is het de beurt aan Raymond van Barneveld. De vijfvoudig wereldkampioen kruist de degens met Andrew Gilding bij de laatste 32.

Nathan Aspinall staat daarna tegenover Jose de Sousa, alvorens Luke Humphries het opneemt tegen Chris Dobey. Gerwyn Price treft de razendsnelle Ricky Evans in de tweede ronde.

De vijfde partij van de avond gaat tussen Joe Cullen en Josh Payne, terwijl Martin Schindler daarna op het podium verschijnt voor zijn duel tegen landgenoot Gabriel Clemens. Jonny Clayton gaat daarna de strijd aan met Ross Montgomery, voordat Dimitri van den Bergh en Krzysztof Ratajski de avond afsluiten in een ander topaffiche.

Waar kan ik dit toernooi volgen?

Dit jaar worden de Euro Tour-toernooien voor het eerst uitgezonden door Viaplay. De middagsessies starten om 13:00 uur, terwijl de avondsessies om 19:00 uur van start gaan.

Verder is de European Darts Grand Prix voor Nederlandse en Belgische dartsfans te zien via PDC TV. Om toegang te krijgen tot deze livestream is een abonnement nodig.

Hoeveel prijzengeld valt er te winnen?

Tijdens elk Euro Tour-toernooi wordt er 175.000 pond aan prijzengeld verdeeld. Alle kwalificatiespelers zijn zeker van 1250 pond, terwijl de top-16 van de plaatsingslijst op de European Darts Grand Prix sowieso 2500 pond ontvangen. Deze zestien spelers moeten echter wel hun eerste partij in de tweede ronde winnen om het prijzengeld ook daadwerkelijk voor de wereldranglijst en andere rankingen te laten meetellen.

Per overwinning loopt het verdiende prijzengeld op. Zo krijgen de finalisten al minimaal 12.000 pond. De winnaar van het toernooi gaat naar huis met de hoofdprijs van 30.000 pond.

Speelschema European Darts Grand Prix 2023

Zaterdag 27 mei

Tweede ronde

Avondsessie (vanaf 19:00 uur)

Andrew Gilding v Raymond van Barneveld

Nathan Aspinall v Jose de Sousa

Luke Humphries v Chris Dobey

Gerwyn Price v Ricky Evans

Joe Cullen v Josh Payne

Martin Schindler v Gabriel Clemens

Jonny Clayton v Ross Montgomery

Dimitri Van den Bergh v Krzysztof Ratajski

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties