Van Gerwen neemt het op tegen spelers en supporters van PSV: "Die verslaat ons met één pijl ook nog"

Michael van Gerwen was woensdagmiddag te gast bij zijn favoriete voetbalclub PSV. De 33-jarige Nederlander nam het samen met enkele dartsfans op tegen spelers en supporters van de Eindhovense topclub.

De PSV'ers wonnen uiteindelijk de beker, zoals Marco van Ginkel op voorhand voorspelde. "Al was het tegen Michael vrij kansloos. Die verslaat ons met één pijl ook nog", zegt de middenvelder tegenover AD.nl. Van Gerwen gaf Van Ginkel echter nog een bescheiden complimentje: ,"Ik heb slechtere darters gezien. Of ik tips heb? Tsja, ik weet niet of we zo veel tijd hebben?”

Klik hier om mee te doen aan het WK Darts Spel en win 2.500 euro. Of klik hier om mee te doen aan het GRATIS WK Spel.

Van Ginkel en Van Gerwen kennen elkaar goed. "Hij was een paar keer verhuurd toen hij bij Chelsea zat, dus de laatste keer appte ik hem: ‘Gewoon naar PSV komen’. Hij heeft een mooie carrière en als hij daar nog jaren aan vast plakt, wil ik dat hij dat bij PSV doet", zegt 'Mighty Mike'.

Van Gerwen is al lange tijd supporter van PSV. ,"Je gaat als klein mannetje met je vader mee en dan krijg je het vanzelf met de paplepel ingegoten. Toen de Phoxy-club (de kidsclub van PSV, red.) geïntroduceerd werd, werd ik meteen lid.”

Alexandra Palace

Van Ginkel trok in 2017 samen met collega-voetballer Davy Pröpper naar Alexandra Palace om de wedstrijd van Van Gerwen tegen Gerwyn Price te aanschouwen. "Dat was top. Toen ik kleiner was keek ik naar Raymond van Barneveld en Phil Taylor en tijdens het WK kijk ik wel elke wedstrijd van Michael. Het is geen dagelijkse kost, maar een beetje mikken lukt wel. Het is dan de vraag of het de 5, 20 of 1 wordt. Ik ben niet erg stabiel. Maar ja, Michael heeft hier ook net eerst een uur in staan gooien hè.”

Lees meer over:
PDC Michael van Gerwen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties