Van Gerwen ondanks polsoperatie paraat voor Dutch Darts Masters: 'Ik ben teveel winnaar om niet te spelen'

Vrijdag gaat in de Ziggo Dome de Dutch Darts Masters van start. Michael van Gerwen neemt het in de openingsronde op tegen Danny Noppert.

Van Gerwen onderging recent nog een operatie aan zijn pols, maar tekent morgen toch present in Amsterdam. "Ik ga er niet van uit dat het makkelijk wordt", zo liet Noppert weten tijdens de presentatie van het Toto Dart Kings team, dat de beste Nederlandse darters verzamelt onder één dak. Van Gerwen reageerde echter meteen gevat: "Nee, daar zou ik maar niet van uitgaan."

Advies ingewonnen

Mighty Mike heeft advies ingewonnen bij zijn dokters. "Ik heb ze letterlijk gevraagd: kan er iets gebeuren waardoor ik weer meer last krijg, wat mij tegenhoudt op den duur? Toen zei de dokter: kapotmaken kan niet meer, dat heb ik al gedaan. Hij zei dat ik weer mocht gaan gooien, als ik me goed zou voelen. Dat heb ik gedaan. Ik voel me goed en dan wil ik ook spelen. Misschien ben ik daar teveel winnaar voor.”

Van Gerwen gooide afgelopen weekend, nog geen week na zijn operatie, al een pijltje. "Heel erg spannend, want voor hetzelfde geld ga je beginnen met gooien en voel je een of andere rare steek ofzo. Maar ik wist dat dit moest gebeuren om te zorgen dat ik nog lang meekan. Het is geen sprint, maar ik wil die marathon winnen. Dat ga ik doen.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties