Van Gerwen ontsnapt aan uitschakeling op Masters

Michael van Gerwen is met wat fortuin doorgedrongen tot de laatste acht op de Masters in Milton Keynes. Mighty Mike won met 10-9 van Luke Humphries nadat zijn tegenstander vijf matchdarts miste om het duel eerder te beslissen.

Van Gerwen kwam al vroeg in de partij op achterstand na een 108 finish en een 13-darter van Humphries. De Engelsman wierp even later 80 uit voor een 3-1 voorsprong. Van Gerwen kwam er daarna echter beter in en kwam in de zevende leg voor het eerst op voorsprong via dubbel 16.

Een break volgde in de twaalfde leg, nadat de Nederlander tops wist te raken voor 7-5. Van Gerwen liet echter zes kansen onbenut om 8-5 te maken en dat leken dure missers te worden.

Humphries won vier legs op rij en kon het duel in de achttiende leg afmaken. De voormalig jeugdwereldkampioen miste echter vijf matchdarts en zag Van Gerwen daarna gelijk maken via een 80 finish. De nummer drie van de wereld won het duel vervolgens dankzij een 16-darter in de laatste leg.

Van Gerwen speelt zondagmiddag in de kwartfinales tegen Joe Cullen. De winnaar van dat duel treft José de Sousa of Simon Whitlock in de halve finales. De eerste kwartfinale gaat tussen Michael Smith en Dave Chisnall. Het tweede duel gaat tussen Gerwyn Price en Jonny Clayton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties