Whitlock verrast wereldkampioen Wright op Masters

Peter Wright heeft zijn eerste wedstrijd sinds het veroveren van zijn tweede wereldtitel niet gewonnen. De Schot ging op de Masters verrassend onderuit tegen Simon Whitlock, die eerder al Dirk van Duijvenbode had verslagen.

Wright gaf in aanloop naar dit toernooi aan dat hij de winnaarsmentaliteit van Phil Taylor had overgenomen. Maar op het podium was er haast nog een gelijkenis. De pijlen die Snakebite had meegenomen, leken verdomd veel op de dartpijlen waarmee Taylor gooide.

De tweevoudig wereldkampioen had in de beginfase het betere van het spel, met onder meer een 13-darter en een 12-darter voor een 4-3 voorsprong. Toch ging Whitlock als leider de pauze in na drie legs op rij.

Na de onderbreking liep Whitlock uit van 6-4 naar 9-5. Wright maakte het nog even spannend door terug te komen tot 9-8, maar daarna maakte de Australiër het af met een 65 finish.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties