Van Gerwen over huidige vormdip: 'Talent verdwijnt niet, maar je moet er wel voor vechten'

Net als vorig jaar zit Michael van Gerwen in een vormdip richting de World Grand Prix. Destijds werd de vormcrisis bezworen door het dubbel-in dubbel-uit toernooi 'gewoon' op zijn naam te schrijven.

Volgens Van Gerwen moeten de mensen zich nu ook geen zorgen om hem maken. ''Iedereen maakt in het leven een fase door dat het even tegenzit. Ook Phil Taylor heeft dat gehad, net als ieder ander. Mensen moeten zich geen zorgen om mij maken. Ik ken geen sportman bij wie het allemaal voor de wind is gegaan'', zegt de Nederlander tegen Sky Sports.

Tegelijkertijd erkent de 31-jarige Brabander wel dat het niet helemaal lekker loopt op dit moment. ''Talent verdwijnt niet, maar je moet er wel voor vechten en werken. Zo simpel is het. Ik sprak met Vincent (van der Voort, red.) en die zei: 'als dit de ondergrens is en je wint nog steeds toernooien, dan is er nog veel winst te behalen'. Ik vertrouw Vincent voor de volle honderd procent. We steunen elkaar in goede en slechte tijden en natuurlijk is het niet heel best gegaan in de afgelopen maanden. Maar daar moet je mee leren omgaan om ervoor te zorgen dat je er sterker uitkomt.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties