Van Gerwen pakt als derde darter ooit meer dan tweehonderd punten in Premier League Darts

Naast het pakken van zijn honderste zege in de Premier League Darts heeft Michael van Gerwen nog een mijlpaal behaald tijdens de drie afgelopen speelrondes.

De Vlijmenaar wist al zijn drie duels te winnen en heeft bij al zijn deelnames aan de Premier League nu in totaal 201 punten bemachtigd. Van Gerwen is pas de derde speler die de grens van tweehonderd punten heeft doorbroken.

Phil Taylor gaat in deze ranglijst nog soeverein aan de leiding met in totaal 284 punten. Raymond van Barneveld staat op de tweede plek met 219 punten. Aangezien er dit seizoen nog maar vier speelrondes worden gespeeld, kan Van Gerwen pas volgend jaar een poging doen om zijn landgenoot te passeren.

Best of the rest is James Wade met 166 punten, hoewel Gary Anderson daar maar kort achter zit met 160 punten. Adrian Lewis staat op 130 punten, al heeft Lewis al vier seizoenen niet meegedaan aan de prestigieuze dartscompetitie.

Peter Wright (115 punten) heeft daardoor nog kans de komende speeldagen in te lopen op Lewis. Simon Whitlock (74), Rob Cross (53) en Dave Chisnall (51) maken de top-10 van dit lijstje compleet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties