THROWBACK VIDEO: Dekker boekt voor eigen publiek prachtige overwinning op tweevoudig wereldkampioen Lewis

In ‘Op deze dag in …’ blikt Dartsnieuws terug op een evenement of prestatie van een speler op een bepaalde datum. Deze keer een terugkeer naar 11 mei 2018.

Deze dag was de startdatum van de Dutch Darts Masters in de IJsselhallen in Zwolle. Het Nederlandse publiek had die dag nog weinig te juichen gehad. Jermaine Wattimena won nog wel met 6-3 van Adam Huckvale, maar Jeffrey de Graaf (5-6 tegen Steve Beaton) als Christian Kist (3-6 tegen Kyle Anderson) moesten in de eerste ronde het onderspit delven.

Er kwam die vrijdagavond 11 mei nog één Nederlander in actie, namelijk Jan Dekker. Hij nam het op tegen tweevoudig wereldkampioen van Adrian Lewis, die op het PDC-WK van 2016 nog van Dekker had gewonnen in de eerste ronde. Dekker kreeg dus voor eigen publiek een mooie kans op revanche en de geboren Drent nam deze mogelijkheid met beide handen aan.

Met een 13-darter wist Dekker zijn Engelse opponent al in de derde leg te breaken, maar Lewis maakte de achterstand meteen goed. Jackpot kwam 3-2 voor, alvorens Dekker met een 11-darter en vervolgens met een 52 check-out de voorsprong weer overnam.

Die veroverde voorsprong gaf Dekker niet meer uit handen. Double Dekker verdubbelde de leiding naar 5-3 via dubbel 8 en bij een stand van 5-4 maakte de Nederlander het mooi af met een 13-darter voor een prachtige overwinning op Lewis.

Lees meer over:
PDC Adrian Lewis Jan Dekker

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties