Van den Bergh verkozen tot 'Speler van de Maand' van april 2021

Nu er weer regelmatig toernooien worden georganiseerd door PDC is het een mooi moment om onze rubriek 'Speler van de Maand' weer te laten terugkeren.

Deze speler wordt door deze website gekozen op basis van prestaties in de afgelopen maand. Met de herlancering van deze rubriek reiken we meteen de prijs uit voor de 'Speler van de Maand' april 2021.

Voor deze ereprijs kwamen ditmaal vijf spelers in aanmerking. José de Sousa, Michael Smith, Dirk van Duijvenbode en Dimitri van den Bergh werden genomineerd omdat ze titel hadden gewonnen, terwijl Nathan Aspinall zich kandidaat stelde doordat hij na negen speelrondes aan de leiding ging in de Premier League Darts.

De keuze is hierbij gevallen op Van den Bergh, die na Van Duijvenbode het meeste prijzengeld wist te winnen tijdens de PDC Super Series 3 en in de Premier League na negen speelrondes op de tweede plek stond.

Van den Bergh begon in april aan zijn eerste seizoen in de Premier League Darts en toonde met vijf zeges, drie puntendelingen en slechts één nederlaag in zijn eerste negen duels aan dat hij terecht zijn plekje heeft bij de beste darters ter wereld. Vijf speelrondes ging de tweevoudig jeugdwereldkampioen aan de leiding in de Premier League en uiteindelijk besloot hij de eerste seizoenshelft in april als nummer twee, met hetzelfde puntenaantal als nummer één Aspinall.

Een anderhalve week voorafgaand aan de Super Series (24-27 april) gaf Van den Bergh in een interview aan dat de vloertoernooien een werkpuntje waren. De Belg had echter het volle vertrouwen dat ook daar de resultaten snel zouden volgen.

Die verwachting werd eind april ingelost in Niedernhausen. Op de slotdag van de Super Series wist hij zijn eerste Pro Tour-titel te winnen door in de finale af te rekenen met Van Duijvenbode, die een dag eerder ook zijn eerste vloertitel had gewonnen.

Mede door deze zege op medekandidaat Van Duijvenbode mag Van den Bergh zich met recht beste speler van de maand april 2021 noemen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties